Kerstshoppen in Herentals : uw kerstinkopen doen in Herentals is dit jaar, meer dan ooit, de moeite waard. In het gezellige historische stadscentrum vindt u een groot en origineel aanbod aan kerstcadeaus, kerstversiering en feestkleding. Samen met de vele café- en restaurantuitbaters verwelkomen de handelaars u in de mooie winkelstraten, versierd met nieuwe kerstverlichting en kunst. Op www.herentals.be/kerstshoppen vindt u meer informatie over de zondagopeningen, de eindejaarsactie van de handelaars en de Helemaal Herentals Kadocheques.
Kerstmis in Noorderwijk

Op vrijdag 16 december is iedereen welkom op de kerstmarkt in Noorderwijk. De markt vindt plaats op het Dorpsplein en start om 18 uur. Tot en met 8 januari staat er aan het Dorpshuis een kerststal en een kerstkeet waar u gezellig iets kunt drinken. De kerstactiviteiten zijn een organisatie van de Gemeenschapsraad van Noorderwijk met steun van het stadsbestuur.

Vacature voor een arbeider sport, jeugd & internationale samenwerking (m/v)

Het stadsbestuur heeft een voltijdse, contractuele betrekking vacant voor een arbeider sport, jeugd & internationale samenwerking en legt hiervoor ook een wervingsreserve van twee jaar aan. Kandidaten moeten slagen voor de selectieprocedure. Solliciteren kan tot en met 23 november 2016. Een uitgebreide functiebeschrijving en de volledige aanwervingsvoorwaarden staan op www.herentals.be/vacatures.

Sportkampen tijdens de kerstvakantie

Van 2 tot 6 januari 2017 kunnen kinderen en jongeren van zes tot zestien jaar deelnemen aan sportkampen in sportcomplex De Vossenberg. Inschrijven kan vanaf maandag 5 december via www.herentals.be/sportkampen.

Stad ondersteunt opstart Jeugdcentrum 2200

Het college van burgemeester en schepenen kent een subsidie van 17.500 euro toe aan vzw Jeugdcentrum 2200. Het jeugdcentrum gebruikt de subsidie om het café op de eerste verdieping op te knappen. Zo kunnen jongeren elk weekend gezellig samenkomen in het café. De zaal wordt dan enkel nog gebruikt voor fuiven en evenementen.

Een deel van de subsidie gaat ook naar het opleiden van de nieuwe ploeg achter het jeugdcentrum. De ploeg bestaat uit tien meisjes die in januari tot de vzw zullen toetreden. Zij nemen de fakkel over van de jongeren die het jeugdcentrum, na de stopzetting van 10R20, nieuw leven inbliezen. Ondanks een tegenslag door een brand deze zomer, stijgt het aantal bezoekers en verloopt de dagelijkse werking vlot.

Herentalse Geschiedkundige Kring stelt nieuw jaarboek voor

Op zaterdag 17 december stelt de Herentalse Geschiedkundige Kring de vijfentwintigste editie van het Historisch Jaarboek voor. De voorstelling vindt plaats om 10.30 uur in kasteel Le Paige (Nederrij 135). Voor de publicatie van het nieuwe jaarboek krijgt de Geschiedkundige Kring een subsidie van 3.000 euro van de stad. Het boek staat boordevol wetenswaardigheden over Herentals en is geïllustreerd met talrijke foto's en afbeeldingen.

Het hoofdartikel is een bijdrage van dr. Michel Oosterbosch, rijksarchivaris in Antwerpen, over de 15e-eeuwse Herentalse notaris Petrus Martinus Blampens. U kunt het boek kopen tijdens de voorstelling en later bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De prijs bedraagt 32 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Herentalse Geschiedkundige Kring (tel. 014-21 33 33, www.hgk.be).

Drie reeksen turbozwemmen in 2017

In de paasvakantie en de zomervakantie kunnen kinderen vanaf drie jaar een reeks turbozwemmen volgen in de zwembaden van het Netepark. De kleuters overwinnen hun watervrees en leren veilig zwemmen. Kinderen met een diploma van 25 meter schoolslag maken kennis met andere zwemstijlen en overlevingszwemmen. Vanaf 2017 telt een reeks turbozwemmen vijf lessen in plaats van tien. U kunt kiezen voor de lessenreeks van 3 tot en met 7 april, van 3 tot en met 7 juli of van 21 tot en met 25 augustus. Meer informatie over de inschrijvingen vindt u later op www.herentals.be/zwemlessen.

Deca danst for life

Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie van Deca danst for life. De fuif vindt plaats op zaterdag 3 december in de gebouwen van DECA Packaging Group nv in de Toekomstlaan. Een toegangskaart kost 10 euro. De opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker, vzw Den Brand en Olivia Fund.

Projectsubsidies voor AC Herentals en de sportraad

AC Herentals organiseerde enkele uitzonderlijke evenementen die in aanmerking komen voor een projectsubsidie: het Belgische kampioenschap atletiek voor cadetten en scholieren, een academische zitting en de publicatie van een jubileumboek ter ere van het vijftigjarig bestaan van de club, en de visiedag Denktank 75 jaar AC Herentals. Voor al deze projecten krijgt de atletiekclub een subsidie van 4.050 euro van de stad.

Ook de sportraad krijgt een projectsubsidie. De raad huurde een spreker in die tijdens de algemene vergadering een uiteenzetting kwam geven over seniorenwerking in sportverenigingen. Hiervoor kent het college van burgemeester en schepenen een subsidie toe van 50 euro.

Beheersplan voor kasteel Le Paige

Het college van burgemeester en schepenen vraagt een onderzoekspremie aan bij het Agentschap Onroerend Erfgoed voor de opmaak van een beheersplan voor kasteel Le Paige. In een beheersplan wordt vastgelegd welke instandhoudings-, onderhouds-, en latere restauratiewerken er waar en wanneer nodig zijn. Als de premie wordt toegekend, geeft het college opdracht aan architect Herman Adriaensens uit Olen om het beheersplan op te maken.